Välkommen till din lokala sida - GlobalConnect Sweden
PrivatFöretagFastighetsägare

Pågående fiberutbyggnader

  • Här kan du läsa om pågående fiberutbyggnader från och med december 2023.

Aldrig förr har vi rullat ut så många meter robust, framtidssäkrad och obegränsad fiber som vi gör just nu. Det ger fler län, kommuner, företag och privatpersoner än någonsin tidigare tillgång till ett bredband som på riktigt öppnar dörren till den digitala framtidens alla möjligheter. En framtid där det är möjligt att bo och arbeta var man vill, hur man vill och när man vill.
Vi möjliggör möjligheter. Och vi gör det nu.

Klicka på ditt län för detaljerad information om arbetet som pågår där just du bor.


Vi fortsätter investera miljardbelopp i bredbandsutbyggnaden.

Som ett resultat av de investeringar som gjordes under 2021 gavs nära 130 000 svenskar möjlighet till snabbt och stabilt bredband via fiber. Men trots stora investeringar är bredbandsutbyggnaden långt ifrån över. Mer än en miljon svenskar väntar fortfarande på att få snabb digital infrastruktur, och vi är inte nöjda förrän sista hushållet är uppkopplat.


Årssummering 2021

GlobalConnect fortsätter att investera miljardbelopp i svensk bredbandsutbyggnad. Under 2021 erbjöd företaget nästan 130 000 svenskar möjlighet att surfa, arbeta och verka med snabbt och stabilt bredband.

60 000 anslutna hushåll 2020

Under 2020 fick 133 290 personer snabbt bredband från GlobalConnect, vilket är en ökning med 55 procent jämfört med året innan.

Alla ska ha tillgång till fiber

Sex av tio svenskar på landsbygden saknar tillgång till fiber och riktigt robust och snabbt bredband. Så får det inte vara. Vårt mål är att alla ska få tillgång till digitaliseringens möjligheter, oberoende av var man bor. Tätort eller landsbygd. Storstad eller by. Vi gör ingen skillnad och drar inga gränser.